Дрон с неизвестен произход  с взривно устройство е открит на

...
Дрон с неизвестен произход  с взривно устройство е открит на
Коментари Харесай

Дрон с взривно устройство откриха край Тюленово

Дрон с незнаен генезис  с взривно устройство е открит на брега на село Тюленово. Той е забелязан инцидентно късно нощес. Не е ясно по какъв начин дронът се е озовал на брега. Няма информация чия е  собствеността на дрона.

Специализиран екип на Военноморските сили ще извърши разузнаване и неутрализиране на предмета, открит в Тюленово, оповестяват от военното министерство. Модулно формирование за неутрализиране на муниции от Военноморска база Варна е задействано рано тази заран по сигнал за открита част от дрон с прикован към нея предмет, наподобяващ арсенал. Предметът е бил открит тази нощ в региона на кей за лодки в Тюленово.

Екипът е излязъл в 6.10 ч. тази заран. Той ще извърши на място разузнаване на предмета, след което ще бъде взето решение къде да бъде осъществено обезвреждането.

Военнослужещите работят след постъпило искане от регионалния шеф на Област Варна и по предписание на началника на защитата.

Предстои да бъде предоставена спомагателна информация, твърдят от Министерството на защитата.

 

" Преди близо 12 часа открих устройството , макар че се свързах с 112, към момента екип на място не е дошъл. Една патрулка е изпратена да спре придвижването. Устройството е пред нас, течението го е донесло пред ресторанта ", описа за Euronews Bulgaria очевидецът Радослав Русев.
" Районът е обезопасен, при възможен гърмеж е ясно,че ще има потърпевши. Ако периметърът на деяние е 20-40 метра, е обезопасен. Хората са евакуирани ", добави той. " Такива рискови прецеденти е обикновено да се случват, когато в съседство се води значима война. Лесно ще се ревизира какво произвеждане е дронът, на всяка от воюващи страни може да е. Според мен е съвсем несъмнено, че една от воюващите страни е изпуснала този дрон ", разяснява някогашният боен министър Николай Свинаров. " Ако имаме съответното съответно съоръжение би трябвало да засичаме сходни уреди, само че ние го нямаме. Нямаме система, която да засече такива устройства на избрана височина. Самият факт, че се минава към обезопасяване на региона демонстрира, че действителна заплаха има. Надявам се сапьорите безвредно да се оправят с тази обстановка ", сподели още той. Повече вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР